Dålig uppdatering

Dålig uppdatering skärpning nu Bergström. Match igår i Mora vinst med 8-0, undertecknad nära att bli våldtagen av raggare..
Redaktionen var idag i Karlstad och bevittnade Dick Axelssons show. Fernström var på väg o slänga ut sin keps på isen men kumlas general manager stoppade honom..
Imorgon är det 3 nya pinnar som gäller för kumlas dansande tjurar!

/bus eller godis

En bild säger mer än tusen ord

Segertåget

Kumla J18 går som på räls! Idag kom tredje raka vinsten hemma mot Lindlöven. Matchen började mycket bra för Kumla då André Angbäck gjorde 1-0 efter bara 30 sekunder.
Lindlöven får sedan in en kvittering men 3 minuter senare gör Christian Dalmo 2-1. Cirka 2 minuter senare gör Emil Lindh 3-1 som sedan står sig perioden ut.

Skott: 16-13

I andra perioden får Lindlöven upp ett bra tryck mot Kumla men lyckas hålla undan efter ett bra försvarspel. När Christian Dalmo fick sedan en chans att utöka ledningen till 4-1 som han tog tillvara på! Cirka 20 sekunder senare utökar Niklas Brandin på ledningen till 5-1.
Lindlöven får ett par riktigt bra lägen att göra 5-2 men lyckades aldrig få in puckarna i mål.
5-1 står sig perioden ut.

Skott: 14-12

Den sista perioden blev mållös för Kumla trots många lägen att utöka ledningen. Istället gjorde Lindlöven 5-2.
Perioden var svängig med lägen åt båda håll men det var Lindlöven som fick ett ordentligt tryck i Kumlas försvars-zon i slutet av matchen. Men tack vare ett riktigt bra försvarspel så blev det inga mer mål för gästerna.

Skott: 8-17

Matchen slutar 5-2 till Kumla som nu leder serien! Cristofer lybeck missar nästa match efter en spark mot en Lindespelare.
Skotten slutade 38-42

/Kaffe kaka tredje raka!

Andra raka!

Kumla fortsätter övertyga i J18 Div 1 västra. Igår slog man Surahammar på bortaplan med 2-11 (0-5,2-4,0-2)
Redan när pucken släpps får Kumla press mot Surahammar men får inte in något mål förens efter 5.25 genom Niklas Brandin. Kumla fortsätter att pressa på perioden ut och lyckas få in fyra mål till innan slutsignalen för den första perioden gick.

Dem första minuterna i andra perioden var inte Kumla med i matchen så Surahammar kunde trycka in 1-5. Men Kumla ryckte upp sig och lyckades göra ytterligare fyra mål i den andra perioden medans Surahammar gör två.

I den tredje perioden märks det att matchen var näst intill avgjord. Surahammar verkar ha gett upp matchen men Kumla fortsätter att trumma på och gör ytterligare två mål innan slutsignalen.

Skott: 39-45

Gameday

Kumla reser idag till Surahammar för att spela sin andra match i årets serie. Båda lagen kommer med varsin vinst i bagaget. Surahammar vann mot Nora med 5-3 och Kumla vann med 7-6 mot Örebro.

Förutsättnngar: Kumla kommer med ungefär samma lag som i söndags, dem ända ändringarna är att Oscar Bergström och Max Starkenberg inte är med idag. På Bergströms plats kliver Robin Edgren in och på Max plats kliver Leo Leonardsson in.
Robert Cerins är fortfarande inte spelklar.

/Jims värld

Vinst i premiären!

Kumla fick en bra start på säsongen efter en vinst mot Örebro! Det var en väldigt svängig match där båda lagen turades om att ha ledningen. Victor Sandin började målskyttet genom att göra 1-0 i powerplay.
Några minuter senare fick Örebro in ett kvitteringsmål genom exkumlingen William Hagelin.
Christian Dalmo tog sedan och ökade på ledningen med 2-1.
Inför den andra perioden så skulle Kumla försvara sin 2-1 ledning men istället så tappar man matchen helt och Örebro leder matchen med 3-4 inför den sista och avgörande perioden.
I den tredje perioden bjud det på en hel del mål för båda lagen. Det blev ett spännande slut på matchen, när det återstod mindre än en minut av matchen så gjorde Örebro 7-6 genom Rasmus Fyrphil.
Men Kumla stod emot bra och man kunde tillslut fira säsongens första 2 poängare!

Kumla Hockey vill passa på att tacka för ett enormt läktarstöd under dagens match!

/Enkel dans.

14.05

3 dagar kvar till seriepremiären och staden andas hockey känns det som. Alaget ligger 3a! J20 går som tåget och nu ska j18 in i serien på bästa sätt med att möta Örebro. Man kan säga att det här är länets el clasico.
Ny tränare Håkan Andersson som är en väldigt jordnära, Ödmjuk och en vinnarskalle av högsta klass. ska ta upp oss till j18 elit. Håkan som är en riktig mästare på att skridskor har lärt laget en skridskoteknik som är svår att slå.
Markus Fernström kommer snart hit och det är dags för en lunch tillsammans på svängen. Ferna som råka ut för en olycka på träningen igår genom att vattensprutan läckte ner i skon. Ferna som är en riktig mästare på att lösa problem slängde in skon i torktumlaren.
Hans William Öhbom som är en riktig buffel framför mål åkte i backen på träningen igår vem kan det ha varit jo #18.
Niklas Brandin är specialisten på att åka ut på fotbollen.
Emil Lindh såg het ut igår.
Oscar #18 Bergström täckte 2 skott i bröstet igår. Riktig man!!!!!!!!!
men vart var tunis?
så rätt
/ Pizza + 2 coca cola = 100 spänn (Svängen)

Inför seriepremiären med Emil Lindh

Tjena Empa!

Du gör din första säsong som ordinare spelare i J18 i år, är det stor skildnad fån U16?

Emil: Ja det är det! Det är mycket högre tempo både på träningarna och matcherna. Och jag saknar även att spela i samma kedja som William Åhlund.

Du, Simon Karlsson och William Åhlund bildade en giftig kedja förra säsongen. Påverkar det dig mycket att du inte spelar med dem längre?

Emil: Ja det är klart att det påverkar mig. Vi visste ju alltid var vi hade varandra på isen.

Hur tycker du att säsongen har startat för laget?

Emil: Jag tycker att det ser bra ut på alla håll. Det är klart det finns lite detaljer kvar att nöta in men det är sånt som kommer med tiden. Vi har ju ändå fått in en hel del nya spelare och man bygger inte ett lag över en natt, men när alla detaljer sitter så kommer vi bli ett riktigt bra lag!

Laget har som mål att få kvala till J18 Elit, vad har du för egna personliga mål inför säsongen?

Emil: Det är väll att jag ska kriga till mig en plats i matchtröjan! Jag hoppas ju på ett par mål också!

Hur är stämningen i laget? Det är ju en hel del nya spelare som sagt, känns det som att dem har kommit in i gruppen bra?

Emil: Jag tycker att vi har en grymt bra stämning i gruppen! Som sagt man bygger inte ett lag över natt men vi är en bra bit på väg. Alla har kommit in i gruppen på ett bra sätt. Vi är som en stor familj!

Vi avslutar med 5 snabba!

Coca Cola eller Pepsi?

Emil: Vatten

Paradise Hotel eller Kungarna på tylösand?

Emil: Paradise Hotel

Lady Gaga eller Beyonce?

Emil: Vill helst lyssna på Björn Rosenström

Weiderman Buss Arena eller Löfbergs Lila Arena?

Emil: Lätt, Weiderman Buss Arena

Simpsons eller Family Guy?

Emil: Family Guy

Tack för frågestunden!

Emil: Så lite så

Inför seriepremiären med William Öbohm

Det är bara ett par dagar kvar innan seriepremiären mot Örebro, börjar du känna av någon derbykänsla i laget?

William: Jag känner inte direkt av någon känsla men visst snackas det lite om matchen då och då men i slutet av veckan kommer det nog bli lite mer snack!

Försäsongen är över, poängskörden slutade med 3+0 noll poäng för din del. Är du nöjd med ditt resultat hitils?

William: Ja, det är jag riktigt nöjd med. Jag gjorde faktiskt aldrig något mål förra säsongen så 3 stycken får jag vara nöjd med!

Det kanske kommer ännu fler mål från din klubba under säsongen?

William: Jag har som mål att alltid göra minst ett mål per match så det kommer definitivt komma fler mål från min sida!

Du gör din andra säsong i Kumla, anser du att ni har ett bättre lag jämfört med förra säsongen?

William: Det känns som vi är mer positiva till hockeyn i år och det gör att vi presterar bättre än förra säsongen.

Kumla slutade på en sjunde plats i tabellen förra säsongen och har som mål att ta sig till J18 Elit kvalet i år, anser du att ni har det som krävs för att nå dit?

William: Svårt att säga just nu men om vi fortsätter att utvecklas under säsongen så är jag helt säker på att vi har vad som krävs!

Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna!

William: Tack själv!

Inför seriepremiären med Cristoffer Lybeck

Tjena Lybeck!

Du är ett av många nya ansikten i Kumla, vad var det som fick dig att välja just Kumla?

Cristoffer: Tyvärr så tog jag inte plats i Örebros J18 Elit lag och jag ville inte sluta med hockeyn så då stod det mellan Kumla eller Örnen. då var Kumla ett lätt val eftersom jag ansåg att det var en proffsigare och mer seriös klubb!

Så du menar att Örnen inte är tillräckligt seriöst?

Cristoffer: Ja, jag vill kunna utvecklas som spelare och det gör jag bäst i en seriös klubb som Kumla.

Träningsmatcherna är över, nu väntar seriepremiär mot Örebro på söndag. Vad tror du om matchen?

Cristoffer: Jag tror att det kommer bli en otroligt bra och jämn match! Båda lagen kommer gå för fullt men jag tror vi drar det längsta stråt och vinner!

Jacob Sikh gick ut och sa att att Kumla skulle vinna med 5-0! Vågar du tippa ett resultat?

Cristoffer: Som sagt jag tror att det blir en otroligt jämn match men jag tippar 5-4 till oss!

Vad krävs det för att Kumla ska kunna fira en seger på söndag?

Cristoffer: Det krävs att alla åker mycket skridskor och gör vad dem ska göra ute på isen. Det går inte att vara avslappnad en sekund mot ett så pass bra lag som Örebro. Jag vet att det finns många spelskickliga spelare i Örebro eftersom jag spelade med många av dem förra säsongen.

Vi släpper Örebro-matchen nu och går in på ett annat samtalsämne.
Enligt rykten till bloggen så har du inte lyckats sätta en enda straff på #30, är det något du vill kommentera?

Cristoffer: Det stämmer inte! Första "fredagsstraffen" jag la på honom så satte jag den faktiskt! Men efter det så har jag faktiskt inte satt någon mer straff på honom.

Vi tar och avslutar intervjun med 5 snabba!

Ahlgrens bilar eller Ahlgrens husvagnar?

Cristoffer: Ahlgrens bilar

Blondiner eller brunetter?

Cristoffer: riktigt svår fråga, äsch tar båda!

Popcorn eller Chips?

Cristoffer: Chips

Beck eller Wallander?

Cristoffer: Beck

Vesuvio eller kebabrulle?

Cristoffer: Vesuvio med mild kebabsås!

Tack så mycket för att du svarade på frågorna och lycka till på söndag!

Cristoffer: Lugnt, tack detsamma!

Inför seriepremiären med Jacob Sikh

Tjena Jacob! seriepremiären ligger bara en vecka bort nu, hur ska du förbereda dig på bästa sätt under veckan?

Jacob:
Jag ska inte tänka så mycket på matchen just nu, ska försöka att både äta och sova bra under veckan! Men även ge allt på träningarna under veckan.

Okej det är träningsledig idag måndag men annars rullar det på som vanligt eller?

Jacob: Ja det ska bli skönt med en vilodag men annars så rullar det på som vanligt ja.

Laget spelade sin sista träningsmatch idag, det blev vinst med 2-8, vad tycker du om matchen?

Jacob: Första perioden var väll inte så bra men i andra perioden så kom det positiva fram och vi producerade mål. I den tredje perioden var det bara att ha kul och spela hockey!

Vad tycker du om din egna insats?

Jacob: Jag tycker det gick rätt bra faktiskt, jag spelade mycket fysiskt precis som jag lovade laget innan matchen.

Laget har som mål att nå kvalet till J18 Elit, vad krävs för att nå ända dit?

Jacob: Jag tycker vi ska fortsätta som vi har spelat dem senaste matcherna, kriga i varje situation och spela med mycket glädje! Då är vi en bra bit på väg!

Det har kommit in en hel del nya spelare i laget, är det någon som har sticker ut extra mycket?

Jacob: Ja det har kommit in en hel del nya ansikten i laget. Senaste spelaren är Alexander Lennartsson från Örebro som kom till oss i Torsdags och gjorde sin första match idag. Men alla spelare är bra, alla gör sitt jobb på isen så jag kan inte direkt säga att någon sticker ut mer än någon annan. Alla behövs i laget!

Vad tror du om matchen på söndag?

Jacob: Vi kommer göra en riktigt bra match och den kommer att sluta 5-0 till oss!

8 dagar

Det är nu 8 dagar kvar innan serien rivstartar med ett derby mot ärkerivalen Örebro! Kumla spelar sin sista träningsmatch på söndag borta mot FFIK/Arboga. I onsdags mötte Kumla Mjölby hemma i Weiderman Buss Arena, slutsiffrorna skrevs till 9-4.
Värt att notera är att den förra Kumla-målvakten Pontus Andersson har gjort comeback i klubben! Pontus är inte längre en burväktare, utan har istället skolat om sig till utespelare!
Kumla har inför matchen på söndag tagit 3 vinster under försäsongen och man siktar mot en fjärde på söndag!
Hetaste spelaren just nu både utseende och spelarmässig är William Öhbom som har gjort 3 mål på lika många matcher! "Hasse" saknas dock på söndag pga audition till nästa års upplaga av Kungarna av Tylösand.

gilla läget och vinn mot Mjölby!

Hej alla kära bloggläsare här kommer ett inside inlägg om morgondagen. Laget har just nu problem med skridskosnörena eftersom ett X antal gick av på träningen nyss. Annars ser laget väldigt bra ut efter söndagen nederlag mot Ifk Arboga med 8-7. #33 ser ut som en panter i kassen och #18 slö!
dags att jobba imorgon och Ferna krigar på hos våran kära läsare Putte "jag måste skita" Moberg!
själv fortsätter jag på PEAB och jag måste ta mitt ansvar att jobba självständigt imorgon vi får se hur det går!
så rätt
Kung
Bloggen vill också gratulera William Öhbom på 17 års dagen!
/Kulturnyheter

Förlust borta mot Arboga!

Kumla spelade under söndagen match borta mot Arboga. Slutresultatet blev 8-7(3-2,4-1,1-4).
Nu är det bara att ta nya tag tills på onsdag då Mjölby gästar Weiderman Buss Arena!

Oscar Bergström: +++, Stabil insats, syntes inte så mycket på planen men gjorde allting rätt!
Markus Fernström: ++, Utbytt efter två perioder, skulle ha tagit två av målen, annars inget att göra åt dem andra målen.

Matchenslirare: André Angbäck och Christian Dalmo